το περιβάλλον

De omgeving

Het is natuurlijk heerlijk om te genieten op het terras van Villa FINIKI of op het terras van een taverne. Of misschien hou je meer van lui op het strand liggen. Maar de omgeving leent zich ook uitstekend om actief bezig te zijn.

Duiken
In de hoofdstraat van Finikounda vind je het duikcentrum FINI DIVERS.
Hier kan je terecht voor:

 • Duiktrips voor gecertificeerde duikers
 • Duikschool/opleiding
 • Discover scuba diving
 • Snorkeltrips
 • Verhuur van sportartikelen
 • Compressor/air vullingen
 • Botenverhuur
 • Visuitrusting

Golfen

In de omgeving liggen de twee 18-holes golfbanen van de Peloponnesos, geopend in 2010.

De twee golfbanen, de Navarino Bay Golf Course (net voorbij Pylos in de Navarino baai) en de Navarino Dunes Golf Course (8 km verder) liggen tussen oude olijfbomen op een terrein van circa 1.250 hectare. Op elk niveau kan men hier golf spelen.

De Navarino Dunes Golf Course zijn ontworpen door Bernhard Langer, winnaar van onder andere US Masters en aanvoerder van het Ryder Cup team.
Zowel Grieken als buitenlanders komen hier golven, ook onze koning.

Mountainbiken
De omgeving leent zich bij uitstek om te mountainbiken. In Gialova (26 km van villa FINIKI) is een verhuurbedrijf, maar natuurlijk kan je zelf je bike meebrengen!

Zeilen
Wind..Sun..Sea..Salt..Passion..!!
Dat is de slogan van Messinia Sailing
Zonsondergang cruises, zeil tochten, boot en strand feesten, zeilschool,  ….
Kijk eens op de site voor de vele mogelijkheden.

Surfen
Alpha watersport ligt aan het mooie brede Anemomilos zandstrand van Finikounda. Door de ideale ligging in de beschutting van het eilandjes Shizoa en Sapienza is dit een geliefd oord voor surfen en kanoën. Door de ruime keuze van het materiaal is het surfcentrum zowel geschikt voor de ervaren als de beginnende surfer.

Met de ervaren surfer wordt er in overleg de meest geschikte plank en het zeilformaat geadviseerd, gezien de windkracht wordt er een formulier ingevuld zodat de (Duitse) leiding weet wie en hoe laat men de zee is opgegaan, bij terugkomst afmelden.

Voor beginners wordt er eerst een zwemvest aangemeten, dan wordt de zeil en maat van de plank bepaald, daarna volgt een uitgebreide instructie op het strand, de hoek van de plank in de branding, hoe op te stappen, evenwicht en nog vele andere instructies. Aan de veiligheid wordt ook de nodige aandacht gegeven, niemand mag de zee op zonder zwemvest, een veiligheidskoord is verbonden met plank of kano, en er is een snelle reddingsboot. Zeer geschikt voor beginnende groepen.

Varen

Het is natuurlijk heerlijk om op het water te zitten. Je kunt een boot huren om naar de mooie verborgen stranden te varen, zoals Marathi & Tsapi of om te gaan snorkelen.
Fini Divers

Locale schippers, meestal te vinden aan de haven van Finikounda, bieden boottochtjes aan naar de prachtige eilanden Schiza, Aghia Marina, en Sapientza.

In de haven van Pylos staat naast het parkeerterrein een bruin houten huisje. Je kunt hier een boot huren; €40-50 voor 6 uur (€60 voor de hele dag) (excl bezinekosten; reken op € 10 voor een halve dag). Je kunt ook een bootcruise boeken van 2 uur; € 14 pp.
Pyloscruises

Wandelen
Het is natuurlijk heerlijk om te wandelen in de omgeving. Vooral in het voor- en najaar leent de temperatuur zich hier goed voor, in de zomer is het toch vaak te heet. In het voorjaar is de natuur op zijn mooist. Zorg er in ieder geval voor dat je water, zonnebrand, zonnebril, pet/hoed en natuurlijk je camera bij je hebt.

In Villa FINIKI ligt een boekje (Endaxi? Nee dank u, wij lopen liever!) met 23 wandelingen in het zuidwesten van de Peloponnesos.
Op bijna alle zaterdagen wordt er een wandeling georganiseerd, klik HIER om te kijken waar het verzamelpunt is voor de volgende wandeling.

Tip:

 • Polilimnio watervallen
 • Lousioskloof: hier vind je gemarkeerde wandelpaden die je langs de hoogtepunten van de streek voeren zoals enkele schilderachtige dorpjes en spectaculair gelegen kloosters.
 • Kardamili. Er zijn veel goed gemarkeerde routes uitgezet en er zijn goede kaarten van te koop. Bijvoorbeeld over de flanken van de Vyroskloof.