το περιβάλλον

De omgeving

Het kasteel van Koroni, 25 km van Villa FINIKI, is een voormalig fort,
bereikbaar via de kenmerkende  smalle straatjes van Koroni, vanaf het kasteel is er een magnifiek uitzicht

Het kasteel van Koroni is een voormalig fort, een Byzantijnse vesting gebouwd in de 6de en 7de eeuw n. Chr. op de restanten van de historische plaats Asini. In 1206 veroverden de Venetianen de vesting en ze bouwden deze verder uit tot een machtig fort, ze noemden het fort Coron.

In 1500 veroverde de Turkse sultan Bayezid het kasteel, hierna volgde nog de belegering van Coron en in 1687 herveroverde de Venetianen de vesting. In 1715 namen de Turken het weer in bezit en pas in 1828 met hulp van de Franse generaal Maison werd het complex weer Grieks eigendom. Na al dat geweld is er nu een vredige rust.

Verschillende delen van het fort zijn gerestaureerd door de Griekse Archeologische Dienst en andere delen staan met behulp van een EU-subsidie nog op de nominatie om gerestaureerd te worden. Belangrijke gebouwen zijn het Byzantijnse kasteel, de Byzantijnse kerk Agia Sophia, de kerk van St. Charalambos en de kerk van Panagia Eleistria.

Binnen de muren van het kasteel van Koroni zijn enige huisjes, een kerkje en een nonnenklooster (1918) gevestigd. Het klooster heet Agios Ioannis Prodromos, het is een vrouwenklooster met verschillende kloostertuinen.

In het klooster bevindt zich het hoogste punt van het kasteel waar ook een kruis staat. Vanaf hier kun je mooie foto’s maken.

Hoewel er teksten hangen als “Orthodoxie of de dood” mag men toch in gepaste kledij (armen en benen bedekt) het klooster grotendeels van binnen bekijken. De nonnen zijn gastvrij en verkopen kruisjes en kruiden.

De vesting ligt hoog boven de stad en is vanaf de haven bereikbaar via de kenmerkende smalle straatjes van Koroni. Via de grote poort kun je naar binnen. Vanaf het kasteel is er een magnifiek uitzicht.