το περιβάλλον

De omgeving

Het karakteristieke plaatsje Pylos ligt in de Baai van Navarino.
In de baai ligt als een rotsachtige drempel het onbewoonde eiland Sfaktiria.

De Zeeslag bij Navarino of Slag in de Baai van Navarino op 20 oktober 1827 bracht een beslissende wending in de Griekse vrijheidsstrijd. Het was de laatste grote zeeslag die uitsluitend met zeilschepen werd bevochten. Deze Bevrijdingsdag viert Pylos nog elk jaar.

Deze historische zeeslag vond plaats tussen de geallieerden (Britten, Russen en Fransen) en de Turks-Egyptische vloot. De slag werd door de geallieerden gewonnen die aan de zijde van de Grieken vochten. Op het grote plein van Pylos staat een monument van de drie admiraals die deze slag wonnen. Onder hen was een Nederlander; Lodewijk van Heiden, die de leiding had van de Russische vloot.

De huidige stad Pylos heette in de middeleeuwen Navaríno.

Het Neokastro (“Nieuw Fort”) aan het zuideinde van de Baai van Pylos (of Baai van Navarino) is in 1573 gebouwd door de Turken, en was tussen 1686 en 1715 in Venetiaanse handen
Vanaf Pylos zie je aan de linkerkant het langwerpige eiland Sfaktiria. Op het eiland zijn meerdere monumenten van soldaten (Brits, Russisch en Frans monument) die tijdens de slag hier gesneuveld zijn.

In de haven van Pylos staat naast het parkeerterrein een bruin houten huisje .
Je kunt hier een boot huren; €40-50 voor 6 uur (€60 voor de hele dag) (excl bezinekosten; reken op € 10 voor een halve dag).
Je kunt ook een bootcruise boeken van 2 uur; € 14 pp.