το περιβάλλον

De omgeving

Het Nestor Paleis (17 km te noorden van Pylos) is het karakteristiekste paleis uit de Myceense oudheid en staat in de werken van Homerus zeer hoog aangeschreven

Het Myceense paleis van Nestor is gebouwd op een perfecte locatie (op de weg van Pylos naar Pirgos), vanaf hier kijk je uit over de havenstad Pylos en de baai van Navarino. Zoals verhaald door Homerus, vocht Nestor – koning van Pylos – in de Trojaanse oorlog aan de kant van de Grieken.
Het paleis Pylos is het karakteristiekste paleis uit de Myceense oudheid en staat in de werken van Homerus zeer hoog aangeschreven. Vooral de ‘gouden bokalen’ zijn door heel Griekenland befaamd. Archeologisch onderzoek heeft later aan kunnen tonen dat de rijke legende van dit paleis daadwerkelijk ergens op gebaseerd is.

Vele drinkbekers en ander proviand heeft men in de buurt van het paleis teruggevonden, alsmede tabletten met het lineair-B alfabet. In het paleis heeft men kleitabletten gevonden waarop men de paleisadministratie bijhield, pas sinds 1953 kunnen wij ze lezen.

Nestor paleis werd in de 12e eeuw voor Christus door brand verwoest. Van alle Myceense paleizen, is dit koninklijk verblijf met zijn 105(!) kamers,

een grote ronde open haard, traptreden naar de tweede verdieping en een fraai gedecoreerde badkuip, het beste bewaard gebleven.

In het museum in het nabijgelegen Chora zijn voorwerpen en muurschilderingen uit het paleis fraai tentoongesteld.

Wat het paleis onderscheidt van andere burchten uit die tijd, is het ontbreken van ommuring en fortificaties. Het paleis (de grondvesten ervan!) moet je echt gaan zien; ter plekke kun je voor weinig geld uitstekende verklarende boekjes kopen met prachtige reconstructietekeningen van de Engelse Nederlander.

Openingstijden: van 08.30-15.00
Gesloten op maandag
Entree: € 3,00 combi ticket met het museum: € 4,00

Momenteel is het paleis gesloten ivm werkzaamheden.