το περιβάλλον

De omgeving

Het is erg mooi om in de fraai begroeide kloof te wandelen, het doet je soms denken aan de “droomvlucht” in de Efteling; het is sprookjesachtig!

De watervallen van Polilimnio (poli=veel, limni=meer). zijn gemakkelijk te vinden en liggen 38 km van Villa FINIKI.. Op de route van Pylos richting Kalamata ligt het dorpje Kazarma, vlakbij Voufrada, met het ravijn Polilimnio met meertjes en watervallen. Vanaf hier volg je de borden naar Polilimnio waterfalls die te bereiken zijn over een deels goede onverharde weg. Je kunt de auto parkeren bij de grote parkeerplaats die aangegeven staat, maar met een 4×4 ook langs de onverharde weg die daar naar beneden gaat richting ‘t beginpunt, informatiebord van de watervallen.

Na 5 minuten wandelen via een natuurpad door dichte vegetatie en pittoreske houten bruggetjes waan je je in een geheim paradijsje. Er liggen 15 kleine meertjes met bijzondere namen als Mavrolimna, Kadi, Kadoula, Lucky’s, Italian’s, Panagos’s en Stathoula’s. De meertjes zijn heel lang onontdekt geweest en zijn relatief kort geleden pas bekend geworden.

In het water leven onder andere de Griekse beekkikker en de Griekse meerkikker. Rondom de watervallen zijn onder meer Griekse rotshagedissen en muurhagedissen te vinden.

In de zomer is het heerlijk afkoelen in het frisse water van de meertjes, bijvoorbeeld in het meertje Kadoula. Dit meertje is vernoemd naar de hartvorm die het heeft. De waterval geeft een unieke ervaring voor hen die het weten te bereiken (best een leuke wandeling / klim) en vervolgens het zeer heldere en diepe water induiken. Met een touwladder kun je vanuit het meertje op een rots klimmen en dan vervolgens er weer in duiken.

Kleine ravijntjes, dichte begroeiing en schitterende watervallen zullen de wandeling (gemiddelde moeilijkheidsgraad en 3 kilometer lang) in een onvergetelijke ervaring veranderen.

De watervallen worden gevoed uit het water afkomstig van de Mesopotamos en komen uiteindelijk uit in de baai van Messinia.