το περιβάλλον

De omgeving

Pylos (Pilos) is een gezellig idyllisch havenplaatsje in het noorden van de baai van Navarino, 16 km van Villa FINIKI.

De huidige stad Pylos heette in de Middeleeuwen Navaríno. Pylos ligt op de hellingen van twee heuvels, onder aan de heuvel bevinden zich de haven en de jachthaven. Het uitzicht is adembenemend als je de stad binnenkomt!

Het langwerpige eiland Sfaktiría ligt imposant en beschermend voor de baai en vormt zo een van de grootste natuurlijke havens van het Middellandse Zee gebied. Op het eiland zijn meerdere monumenten van soldaten die hier tijdens de Navarino slag gesneuveld zijn.

Het centrum is een trekpleister voor diverse omliggende dorpbewoners. Er is in het centrum en de omliggende straatjes veel variatie in de winkels.

Het plein in het centrum heet Platia ton Trion Navarchon en wordt door neoklassieke huizen omzoomd. Er zijn veel café’s met terrassen onder de enorme platanen waaronder je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het Griekse leven op en rond het plein. Op het plein staat ook een obelisk die de drie overwinnaars van Navarino herdenkt.

Tussen Pylos en Gialova liggen de Costa Navarino golfbanen, met een schitterende ligging in het groen en aan zee. Bij Pylos, in de richting van Methoni, ligt het indrukwekkende Kasteel van Pylos, het Neokastro.

Er is een klein archeologisch museum met onder andere prachtig gepolijste vuistbijlen uit de prehistorie en een schitterende glazen kom uit de Romeinse tijd.

In de haven naast het politiebureau staat het huis van Kostis Tsiklitiras, hij was een Olympisch winnaar in de Olympische Spelen van 1912 in Stockholm. In Londen in 1908 won hij op 19 jarige leeftijd twee zilveren medailles, vier jaar later won hij goud met een nieuw wereldrecord verspringen. Na de Spelen nam hij deel aan de Balkanoorlog en overleed toen hij 25 was aan de gevolgen van meningitis. Het geboortehuis van Tsiklitiras is nu gerenoveerd en het is een klein museum annex bibliotheek.

Tips:

0121b Pylos