στην Πελοπόννησο

De Peloponnesos

De Glyfada grotten worden gezien als een van de meest mooie riviergrotten ter wereld.

De Diros grotten liggen bij de plaats Pyrgos Dirou, 3 kilometer ten zuiden van Areopoli aan de Diros Baai in de regio Lakonia. De Diros grotten bestaan uit drie grottenstelsels: de Katafygi, de Vlychada of Glyfada en de Alepotrypa. Meestal zijn alleen de Glyfada grotten open voor publiek.

Het grottenstelsel is ontdekt in 1895, onderzocht door het echtpaar Petrochilos en sinds 1963 open voor publiek. Het eerste gedeelte van de excursie wordt per boot met een gids afgelegd, het tweede gedeelte kan lopend worden bekeken.

Tijdens de riviergrot tocht vaart het bootje van grotkamer naar grotkamer. De open ruimtes hebben allemaal verschillende namen zoals het Drakenhol, de Schipbreuken grot, de Grote oceaan en de het Waternimfenbed. Bij het kopen van een entreekaartje krijg je een folder met de namen van de ruimtes die worden bezocht.

Vlakbij vind je een groot strand voor een welverdiende frisse duik.

Het bezoek duurt ongeveer 3 kwartier. Het is er erg toeristisch en in de zomermaanden is er vaak een wachttijd.
Entreeprijs: € 14,00

Openingstijden:

  • zomermaanden: van 08:30 tot 17:30 uur
  • wintermaanden: van 08:30 tot 15:00 uur (op maandag gesloten)

Afstand Villa FINIKI – Diros grotten: 154 km in 2,5 uur

Tip: De route van Areopoli naar Kardamili is een absolute must, ongetwijfeld 1 van de allermooiste kustwegen van de hele Peloponnesos. Stel je voor; aan de ene kant de zee, de andere kant de heerlijk ruikende sinaasappel- en olijfbomen en voor je het Taygetos gebergte met besneeuwde toppen.