στην Πελοπόννησο

De Peloponnesos

Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplio.
Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Chr.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos graven in Mycene opgegraven.
Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Schatkamer van Atreus: sober maar meesterlijk voorbeeld van Myceense archtectuur. Je gaar er binnen door een monumentale poort waarvan de onderste bovendrempel meer dan 120 ton weegt. De binnenruimte, met een diameter van 14,5 meter en een hoogte van 13,20 m heeft de vorm van een bijenkorf.

Leeuwenpoort: stamt uit de dertiende eeuw voor Chr. toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd. Deze wereldberoemde poort gaf eertijds toegang tot de burcht die de stad beheerste. De 2 leeuwen boven de ingang behoren tot de meest befaamde beeldhouwwerken ter wereld.

Koninklijke grafcirkel: de 6 grafkuilen zijn omgeven door een dubbele rij rechtopstaande steen.

Paleis: op de top van de heuvel, slecht bewaarden weinig spectaculaire overblijfselen, maar wel een mooi uitzicht.

Graf van Clytaemnestra.

De ruïnes liggen op 2 km van het dorp. In feite zijn er 2 vindplaatsen, op 300 m van elkaar. Je ticket is geldig voor allebei.

Openingstijden: 08.00-19.00 zomermaanden (wintermaanden tot 15.00 uur)
Entree: € 7,00

Wij vonden deze vindplaats een van de minste die we gezien hebben op de Peloponnesos.

Nafplio is een prima uitvalsbasis om een paar dagen oost Peloponnesos te verkennen en daarna door te rijden naar Villa FINIKI:
Mycene – Athene: 150 km in 1 uur 35 min.
Mycene – Nafplio: 25 km in 35 min.
Mycene – Kanaal van Korinthe: 50 km in 45 min.
Mycene – Epidavros: 48 km in 55 min.
Mycene – Villa FINIKI: 190 km in 2,5 uur