στην Πελοπόννησο

De Peloponnesos

Areopoli is een mooie en belangrijke plaats in dit gebied van de Mani.
Areopoli is een plaats die bij een vakantie in de Mani zeker bezocht moet worden, het heeft de typische Manisfeer van een roemrijk verleden.

Er zijn een aantal hotels, cafés en restaurants. In Areopoli staan diverse kerken en statige huizen van verschillende Mani families of clans.

De macht van een clan kon men afmeten aan het aantal paleizen, torens, kerken of huizen die hij bezat. De clan koos een plaats en bouwde een verdediginstoren met daar om heen huizen, een oliepers en een waterput. In het oude gedeelte van het centrum staat de dubbelkerk Panagia en Agios Charalambos.

De kerk van de Taxiarchen was de kerk van de familie Mavromichalis,

in de kerk zijn mooie fresco’s, aan de buitenkant in het steen boven de deuren zijn tekens van de dierenriem en van Taxiarchen (aartsengelen) te zien. De Ioannis O Prodromos kerk is een gerestaureerde Byzantijnse kerk en naast de kerk is een Byzantijns museum. Ten noorden van Areopoli ligt het kleine havenplaatsje Limeni en ten zuiden de Omales grotten en de Diros grotten.

De route van Areopoli naar Kardamili (45 km) is een absolute must, ongetwijfeld 1 van de allermooiste kustwegen van de hele Peloponnesos. Stel je voor; aan de ene kant de zee, de andere kant de heerlijk ruikende sinaasappel- en olijfbomen en voor je het Taygetos gebergte met besneeuwde toppen.

Afstand Villa FINIKI – Areopoli: 148 km in 2 uur en 25 min.