στην Πελοπόννησο

De Peloponnesos

Patras is een stad in het noordwesten van de Peloponnesos. De stad is de op twee na grootste van Griekenland en ligt aan de Golf van Patras, die samen met de Golf van Korinthe de Peloponnesos van het vasteland scheidt.

In de buurt van Patras (Rio) ligt de Rio-Antirro brug, de langste tuibrug ter wereld. Deze brug verbindt de Peloponnesos met het vasteland. De haven van Patras is een van de belangrijkste van Griekenland. Vanuit Patras zijn er veerverbindingen naar Italië, de Ionische Eilanden, Pireaus en vele andere bestemmingen.

De stad is beroemd om zijn spectaculaire carnaval, dat vooral door de sterk aanwezige homoseksuele gemeenschap uitbundig wordt gevierd. Aan de boulevard staat de Grafkerk Ajos Andreas, op het plein dat dezelfde naam draagt.

Opvallend in het interieur zijn de fresco’s van de koepel en van de apsis en een fraai gebeeldhouwde houten kroonluchter. Behalve het gouden schrijn met de schedel van de apostel Andreas, zie je hier ook het reliquarium van het kruis van Andreas.

Tips:

  • Op het terras van cafe-restaurant Dasyllio, vlakbij het kasteel op de voormalige Akropolis heb je een schitterend uitzicht op de stad en de brug.
  • de Rio-Antirro brug is in het weekend mooi verlicht.
  • Haven Patras – Villa FINIKI: 225 km in 3 uur en 25 min
  • Kijk bij de reis met de auto/boot