βίλα Φοινίκι

Villa FINIKI

Messinia heeft het meest milde klimaat van het Griekse vasteland.
Het milde klimaat en de vele zonuren zorgen voor een uiterst vruchtbaar landschap.

Uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten wisselen elkaar af en zorgen samen met het bergachtige achterland voor een indrukwekkend landschap. De karakteristieke schilderachtige kustdorpen met hun vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan een rustgevende sfeer.

April en mei zijn ongetwijfeld de mooiste maanden wanneer vele planten en bomen in bloei staan, de zee meestal al warm genoeg is om te zwemmen, en menige bergtop nog onder de sneeuw bedolven ligt. De zomermaanden zijn gezellig druk, omdat ook veel Grieken in deze omgeving hun vakantie vieren.

De maanden september en oktober zijn heerlijk omdat de rust dan is wedergekeerd. De zee is dan lekker warm is. Je kunt zo dus de Nederlandse zomer inhalen. Messinia leent zich ook goed om te overwinteren. De maanden november tot en met februari zijn ongeveer vergelijkbaar met het klimaat in Zuid Spanje, Tunesië en Turkije. In de periode van half november tot eind december valt normaal ongeveer 60% van de totale jaarlijkse regenval.

Gemiddelde maximum temperaturen op Peloponessos:

gemiddeldemaximumtemp

Klimaat Peloponessos:

klimaat